Voorbeeld factuur

Alle eisen waaraan je facturen moeten voldoen. Gemaakt in een handomdraai!

Voorbeeld facturen van Facturatie Office

Ben je net gestart als ZZP'er of kleine ondernemer en moet je je eerste factuur opstellen? Het is niet altijd even duidelijk wat er wel en niet op facturen hoort te staan. Voor ondernemers is het belangrijk dat je dit in orde hebt, want facturen zorgen ervoor dat er geld binnenkomt. Met een duidelijke voorbeeld factuur kom je professioneel over en kom je straks niet voor verrassingen te staan als er belangrijke informatie ontbreekt. Je kunt zelf een factuur maken of gebruik maken van een voorbeeld factuur die een online factuurprogramma zoals Facturatie Office genereert. Op deze pagina laten we je met meerdere factuur voorbeelden zien hoe dit financiële document met de juiste gegevens erop vermeld er uit ziet. En we leggen uit wat de regels zijn waar een factuur aan moet voldoen.

parallax background

Alle factuurvereisten op een rij

Van de Belastingdienst moeten facturen aan bepaalde eisen voldoen. Als je een dienst of product verkoopt ben je verplicht een factuur mee te geven die alle basisgegevens omvat. Dit is onder andere voor transparantie naar de consument. Hieronder vind je alle factuureisen op een rij.

  1. De factuur moet een uniek volgnummer hebben
  2. Een omschrijving van de diensten of goederen
  3. Het aantal geleverde goederen of diensten (specificeer in eenheden)
  4. Jouw BTW-nummer en KvK-nummer
  5. Vermeld ook het volledige(!) adres van de afnemer en die van de onderneming
  6. De datum waarop de factuur is uitgereikt en de datum waarop de goederen of diensten zijn geleverd (of datum van vooruitbetaling)
  7. Het totale btw-bedrag en het btw-tarief dat je hebt gehanteerd. Ook het btw bedrag dat je in rekening brengt exclusief btw. Als je goederen of diensten levert met verschillende btw-tarieven, vermeld dan aparte bedragen en neem daarnaast de prijs per eenheid op als dit van toepassing is
  8. Vervolgens het totaalbedrag verschuldigd door de klant.
  9. De betalingsvoorwaarden vermelden is niet verplicht maar wel gebruikelijk. Ze voorkomen onduidelijkheid bij de klant en helpen bij een foutloze betaling.
Bekijk hier meer voorbeelden van factuur maken en uitleg over het maken van een factuur.

Een voorbeeld factuur voor ZZP'ers en bedrijven

Hiernaast vind je een voorbeeld factuur zoals die in Facturatie Office aangemaakt kan worden. Met het factuurprogramma staan meerdere factuur voorbeelden met alle factuurgegevens voor je klaar. Je hoeft alleen je eigen informatie toe te voegen en je hebt je eerste professionele factuur binnen één minuut aangemaakt en verzonden. Alle factuur opmaak wensen zijn mogelijk. De software maakt alle berekeningen voor je en je weet zeker dat je factuur voldoet aan de wettelijke regels. Je facturen maken met de software kan geheel gratis en bespaart je veel tijd ten opzichte van zelf je facturen met de hand opmaken in Word of Excel.

Mocht je de voorbeeld factuur beter willen bekijken, download dan hieronder het bestand.

download factuur voorbeeld als PDF bestand Download voorbeeld factuur voor ZZP'ers en MKB als PDF bestand
download factuur voorbeeld als PNG bestand Bekijk voorbeeld factuur voor ZZP'ers en MKB als PNG bestand
Voorbeeld factuur van een financieel dienstverlener

Voorbeeld factuur van een zakelijke dienstverlener

Factuur voorbeeld met achtergrond afbeelding

Factuur voorbeeld met achtergrond afbeelding

Voorbeeld factuur met bedrijfslogo en achtergrond afbeelding

Een voorbeeld van een factuur met achtergrond afbeelding wordt hiernaast weergegeven. Gebruik van je bedrijfslogo en een achtergrond afbeelding behoren tot de standaard factuur opmaak mogelijkheden van Facturatie Office. Wanneer je professioneel over wil komen op jouw klanten, dan is een mooie opmaak zeker aan te raden. Een mooie voorbeeld factuur met eigen logo en bedrijfskleuren maak je direct met een paar muisklikken aan in de software.
De positionering van de factuurgegevens op het document kun je ook zelf bepalen. De gehele factuur inclusief welke gegevens wel of niet getoond worden kun je zelf naar eigen smaak inrichten. Welke factuurgegevens je toont op je voorbeeld factuur is afhankelijk van wat van toepassing is voor je eigen bedrijfsvoering.

download factuur voorbeeld als PDF bestand Download voorbeeld factuur met logo en achtergrond als PDF bestand
download factuur voorbeeld als PNG bestand Bekijk voorbeeld factuur met logo en achtergrond als PNG bestand

Voorbeeld van factuur met bedrijfsgegevens bovenin

De meest voorkomende positie van je bedrijfsgegevens op de factuur is onderaan het document in de Footer, of rechts bovenin zoals in de voorbeeld factuur hiernaast weergegeven. Met Facturatie Office kun je kiezen waar je zelf je adres en contact gegevens op de factuur plaatst. De enige factor die dit bepaalt is je eigen voorkeur. Kijk welke positie voor jouw factuur het beste past. Voorbeelden van facturen met zowel de gegevens onder als bovenin kun je op deze pagina terug vinden.

Inleiding en afsluiting teksten op de factuur: In dit factuur voorbeeld zie je ook het gebruik van een inleidende tekst. Wil je een groet of aanvullende informatie toevoegen, dan kun je zowel een inleiding en afsluiting tekst tonen op de factuur. Dit kan erg handig zijn om de factuur inhoud te verduidelijken of de klant te informeren over aanbiedingen of andere mededelingen.

download factuur voorbeeld als PDF bestand Download voorbeeld factuur met bedrijfsgegevens bovenin als PDF bestand
download factuur voorbeeld als PNG bestand Bekijk voorbeeld factuur met bedrijfsgegevens bovenin als PNG bestand
Voorbeeld factuur met adresgegevens rechtsboven

Voorbeeld factuur met adresgegevens rechtsboven

Factuur voorbeeld met bezorgadres getoond op de factuur

Factuur voorbeeld met bezorgadres getoond op de factuur

Factuur voorbeeld met bezorgadres

Het komt vaak voor dat je een factuur wil sturen van een order die op een ander adres wordt afgeleverd. Hiernaast zie je een factuur voorbeeld inclusief een bezorgadres. Het moet duidelijk aangegeven zijn welk adres het factuuradres is, en welke het bezorgadres. In Facturatie Office kun je meerdere bezorgadressen opslaan per klant en met één klik heb je het adres toegevoegd op de factuur. Een voorbeeld van een factuur met bezorgadres is een webshop met bestellingen. Of orders geplaatst door een hoofdkantoor die geleverd moeten worden bij verschillende vestigingen.

Leveringsdatum: Meestal wil je hierbij ook de datum vermelden wanneer de goederen geleverd worden. Hiervoor kun je gebruik maken van de Leveringsdatum binnen Facturatie Office. Dit voorkomt vragen en onduidelijkheden bij de klant.

download factuur voorbeeld als PDF bestand Download voorbeeld factuur met bezorgadres als PDF bestand
download factuur voorbeeld als PNG bestand Bekijk voorbeeld factuur met bezorgadres als PNG bestand

Factuur voorbeeld met specificatie en referentie

Veel gebruikte aanvullende, niet verplichte gegevens op de factuur zijn de specificatie en referentie tekstvakken. Met Facturatie Office kun je de specificatie en referentie aan of uit zetten en ben je vrij om zelf te bepalen hoe je deze vakken invult. Een goed voorbeeld is een garage of autobedrijf dat het kenteken van de behandelde auto wil vermelden op de factuur. Het specificatie of referentie veld is hier perfect voor. Ook de naam (label) van de velden getoond op de factuur kun je naar eigen voorkeur aanpassen. Dus in dit geval zou je de naam 'Referentie' kunnen aanpassen in 'Kenteken'. Zo zijn er talloze toepassingen voor deze handige tekstvelden. En Facturatie Office biedt je de mogelijkheid om alle velden en teksten op de factuur te benoemen met je eigen woordkeuze.

download factuur voorbeeld als PDF bestand Download voorbeeld factuur als PDF bestand
download factuur voorbeeld als PNG bestand Download voorbeeld factuur als PNG bestand
Factuur voorbeeld met referentie en specificatie

Factuur voorbeeld met referentie en specificatie

Andere voorbeeld facturen gemaakt met factuur sjablonen

Alle factuur voorbeelden hier weergegeven zijn aangemaakt met de standaard opmaak mogelijkheden van de facturatie software van Facturatie Office. De software biedt standaard een reeks factuur templates waarmee je je facturen kunt opmaken. Vervolgens kun je de kleuren, lettertype en andere stijl instellingen alsnog aanpassen naar je eigen wensen. Ontdek zelf vandaag nog de mogelijkheden voor jouw eigen facturen en probeer Facturatie Office gratis.
Voorbeeld factuur van opmaak template 1

Voorbeeld factuur template 1

Factuur voorbeeld met sjabloon gemaakt van Facturatie Office

Factuur voorbeeld met sjabloon

Voorbeeld factuur gemaakt met een factuur opmaak sjabloon

Voorbeeld factuur sjabloon 2

Voorbeeld van een factuur template van Facturatie Office

Voorbeeld van een factuur 4

"Echt heel fijn! Zo makkelijk om te gebruiken en bespaart me heel veel tijd"

Christine | Ondernemer kledingbranche
Beoordeling: UITSTEKEND
factuurprogramma beoordeling
4.7 Sterren

Gebruiksvriendelijkheid:
factuurprogramma gebruiksvriendelijkheid
Functionaliteit:
factuurprogramma gebruiksvriendelijkheid
Prijs/Kwaliteit:
factuurprogramma gebruiksvriendelijkheid
Betrouwbaarheid:
factuurprogramma gebruiksvriendelijkheid

parallax background