Volg ons

Voorbeeld factuur

Alle eisen waaraan je facturen moeten voldoen. Gemaakt in een handomdraai!

voorbeeld factuur Facturatie Office

Een voorbeeld factuur van Facturatie Office

Het is niet altijd even duidelijk wat er wel en niet op facturen hoort te staan. Voor ondernemers is het belangrijk dat je dit in orde hebt, want facturen zorgen ervoor dat er geld binnenkomt, wat weer noodzaak is om jou bedrijf te laten groeien. Met een duidelijke voorbeeld factuur kom je professioneel over en sta je straks niet voor verrassingen als er belangrijke informatie ontbreekt. Je kunt zelf een factuur creëren of gebruik maken van een voorbeeld factuur die een online factuurprogramma zoals Facturatie Office genereerd.

Alle factuurvereisten op een rij

Van de Belastingdienst moeten facturen aan bepaalde eisen voldoen. Als je een dienst of product verkoopt ben je verplicht een factuur mee te geven die alle basisgegevens omvat. Dit is onder andere voor transparantie naar de consument. Hieronder vind je alle factureisen op een rij.

 • De factuur moet een uniek volgnummer hebben
 • Een omschrijving van de diensten of goederen
 • Het aantal geleverde goederen of diensten (specificeer in eenheden)
 • Jouw BTW-nummer
 • KvK-nummer
 • De naam van je afnemer en je eigen volledige naam. Het gaat om de juridische naam of de handelsnaam, als deze maar in combinatie is met de woonplaats en het adres dat bij de Kamer van Koophandel is geregistreerd. Als er sprake is van fiscale eenheden, dan is het gebruikelijk om het onderdeel dat de prestatie levert te vermelden op de factuur. Vermeld dan ook het btw-nummer dat bij het onderdeel hoort die de prestatie levert.
 • Je volledige naam en die van jouw afnemer
 • Vermeld ook het volledige adres van de afnemer en die van de onderneming (een postbusnummer is niet voldoende)
 • De datum waarop de factuur is uitgereikt en de datum waarom de goederen of diensten zijn geleverd (of datum van vooruitbetaling)
 • Het totale btw-bedraf en het btw-tarief dat je hebt gehanteerd. Ook het btw bedrag dat je in rekening brengt exclusief btw
 • Als je goederen of diensten levert met verschillende btw-tarieven, vermeld dan aparte bedragen en neem daarnaast de prijs per eenheid op als dit van toepassing is

 Bekijk onze facturatie introductievideo

Een voorbeeld factuur voor ZZP'ers en bedrijven

Hieronder vind je een voorbeeld factuur zoals die in Facturatie Office aangemaakt kan worden.

Voorbeeld factuur van Facturatie Office

Mocht je de voorbeeld factuur graag beter willen bekijken, download dan hieronder het bestand.

  Download hier de voorbeeld factuur in PDF

Bekijk hieronder de korte introductiefilm over hoe je facturen kunt aanmaken in Facturatie Office.

Ontdek vandaag nog onze factuur software

Onze facturatie software heeft verschillende functies om zo alle ondernemers te kunnen bedienen. Je kunt bijvoorbeeld na het gebruiken van onze voorbeeld factuur ook makkelijk tijd registreren in onze urenregistratie module en ook eenvoudig facturen, creditnota's, pakbonnen, offertes en betalingsherinneringen maken en versturen. Perfect voor ZZP'ers en MKB'ers!

voorbeeld factuur software facturatie office

Lees hier meer over onze prijzen en pakketten
Lees hier meer over alle functionaliteiten
Lees hier meer over hoe wij je kunnen helpen

Minder administratie, meer ondernemen.
Ontdek Facturatie Office!
 

Facturatie Office

facturatie office voorbeeld factuurFacturatie Office is een gratis online softwarepakket voor boekhouding, speciaal voor MKB bedrijven en ZZP'ers. Compleet met urenregistratie, facturatie en veel meer. Start als ZZP vandaag nog met je online administratie!

Lees meer

Perfecte facturen!

voorbeeld factuur review facturatie office

"De facturen zijn precies zoals ik ze wil hebben als ZZP'er. Alle nodige gegevens zijn aanwezig in het voorbeeld factuur, en ik kan ze naar eigen wens aanpassen. Prima software!"

Erik de Groot - Large Solutions