Factuur maken

Gratis online een factuur maken met Facturatie Office

Handmatig een factuur maken kost veel tijd. Je kunt een Word of Excel document gebruiken, maar dat is foutgevoelig en traag. Gelukkig kun je online gratis facturen maken met Facturatie Office. Je eerste factuur heb je binnen een minuut aangemaakt en verstuurd. Professioneel opgemaakt en geheel naar eigen wens ingericht. Ons factuurprogramma is zeer eenvoudig om te gebruiken, ook als je nooit eerder een factuur hebt gemaakt. Als ZZP'er of MKB'er is dit een ideale oplossing. Begin direct en ontdek zelf hoe makkelijk facturatie kan zijn.

Wat moet er allemaal op een factuur staan?

De inhoud van de factuur bevat een combinatie van verplichte informatie en informatie die je zelf kan toevoegen. Het gaat er om dat je een factuur opstelt die duidelijk is maar ook een goed visitekaartje is van je bedrijf. De volgende gegevens komen het meeste voor:
Verplichte factuur gegevens:
 1. Eigen Bedrijfsgegevens: Het is logisch dat de factuur duidelijk aangeeft van wie de factuur afkomstig is. Naast je adres en overige contactgegevens is het ook verstandig je KvK nummer, btw nummer en rekeningnummer te vermelden.
 2. Adres van de klant: Ook moet de naam en het adres van de klant duidelijk op de factuur vermeld zijn. Je kan ook een contactpersoon toevoegen om nog duidelijker aan te geven wie de factuur moet ontvangen.
 3. Factuur titel: Een duidelijke vermelding dat het document een factuur betreft voorkomt verwarring. Het woord 'Factuur' of 'Declaratie' moet duidelijk en opvallend bovenaan de factuur staan.
 4. Factuurnummer: Een factuur moet altijd een factuurnummer hebben. Een factuurnummer mag je maar één keer gebruiken en de nummers moeten oplopend zijn.
 5. Factuurdatum: De datum waarop de factuur aangemaakt en verzonden is is belangrijk voor het betalingstermijn maar ook voor je btw aangifte.
 6. Factuurregels: Hier worden de diensten en producten vermeld die geleverd zijn. Per regel wordt vermeld; de naam van het product, het aantal geleverd, de prijs per stuk, het btw tarief en het totaal bedrag. Eventueel zijn er ook aanvullende gegevens die handig zijn om hier te vermelden zoals datum of eenheid.
 7. Totaalbedragen: Onder de factuurregels worden de totaalbedragen weergegeven. Dit is het berekende totaalbedrag exclusief btw, de btw bedragen en als laatste het totaalbedrag inclusief btw.
Wil je meer weten over de factuur eisen die de Belastingdienst stelt; kijk op de website van de Belastingdienst.
Aanbevolen factuurgegevens:
 1. Betaaltermijn en vervaldatum: Wil je op tijd betaald worden dan is het verstandig om het betaaltermijn te vermelden van jouw leveringsvoorwaarden. De vervaldatum voorkomt onduidelijkheid bij de klant.
 2. Betalingscondities: Hier geef je aan hoe je wil dat de klant de factuur betaalt. In de meeste gevallen is dit een verzoek om bij betaling een vermelding van het factuurnummer toe te voegen en een duidelijke vermelding van het rekeningnummer.
 3. Klantnummer: Als je meer dan tientallen klanten hebt is het handig om klanten te kunnen identificeren met een klantnummer. Door deze op de factuur te vermelden kan het de communicatie met je klanten verbeteren.
 4. Specificatie: Met een unieke specificatie code of tekst heb je een aanvullende manier om de factuur, de klant of levering beter te identificeren. Bijvoorbeeld het kenteken als je een autobedrijf bent.
 5. Inleiding en sluiting tekst: Mocht je de klant willen bedanken of aanvullende informatie willen toevoegen op de factuur, kun je gebruik maken van een extra tekst boven of onder de factuurregels.
 6. Bedrijfslogo: Uiteraard wil je ook dat je facturen opgemaakt zijn volgens jouw eigen huisstijl. Dit begint met je bedrijfslogo, maar met Facturatie Office heb je ook meerdere flexibele opmaak mogelijkheden tot je beschikking.
Naast deze factuurgegevens zijn er ook nog andere mogelijkheden om de inhoud van je factuur naar eigen wens in te richten. Zoals de positionering van de gegevens en de kleur en stijl. Hieronder lees je meer over de aanvullende mogelijkheden bij het maken van een factuur.

Facturatie Office heeft alles wat je nodig hebt voor het maken van jouw facturen

Alle factuureisen en functionaliteiten die betrekking hebben op het maken van een factuur zijn aanwezig in het factuurprogramma van Facturatie Office. Niet alleen om je facturen te maken en versturen, maar ook voor het bijhouden van de betaalstatus, verlopen facturen en het aanmaken van herinneringen en credit facturen. Wil je facturen maken en beheren makkelijker maken? Kijk onderstaande video hoe je een factuur maakt met Facturatie Office. Hieronder vind je ook een lijst van een aantal functies die de software omvat:

 • De bedrijfsgegevens staan op de juiste plaats op de factuur
 • Aanpassen naar jouw eigen huisstijl (logo, lettertype etc.)
 • Zien of een per e-mail verstuurde factuur is geopend
 • Betalingsherrinering sturen
 • Ondersteuning van alle valuta
 • Directe online betaalfunctie, zodat je facturen sneller betaald worden
 • Naast facturen kun je ook makkelijk pakbonnen, offertes, orderbevestigingen en creditnota's maken
 • Backup van alle facturen

Een gemaakte factuur versturen

Versturen van een gemaakte factuur kan op verschillende manieren. Zodra je de factuur gemaakt hebt, heb je de volgende opties:

 • Versturen per e-mail: Hiermee wordt de factuur digitaal gestuurd naar de klant als PDF bestand in een e-mail. Tegenwoordig is dit de meest gebruikelijke manier om een factuur te sturen.

 • Opsturen per post: Een papieren kopie van een factuur opsturen komt tegenwoordig niet veel meer voor. Maar mogelijk heb je klanten die hier nog om vragen.

 • Persoonlijk bezorgen: Dit is natuurlijk een uitzonderlijk alternatief. Maar je kan de factuur nog altijd persoonlijk uitreiken aan de klant.
 • Facturen per email versturen

  Met de factuur software van Facturatie Office kun je direct gemaakte facturen versturen per e-mail. Je kunt ook zien wanneer de email met de factuur is geopend en gezien door de klant. En mocht de email met factuur niet goed aankomen dan wordt je daar direct van op de hoogte gesteld door een melding. Zo blijf je altijd overzicht houden in je facturatie proces.

  Uiteraard kun je zelf de inhoud van de email bepalen. En bij het verzenden van de email kun je invullen wie de factuur moet ontvangen en wie een kopie van de email (CC) moet ontvangen. Wil je dat jij zelf of iemand anders automatisch een blinde kopie ontvangt (BCC) dan kun je dit ook bij de email instellingen selecteren. Je kunt hier ook aangeven of je een bericht wilt ontvangen als de email door de klant in goede orde ontvangen en/of geopend is.

  Factuur maken met je eigen huisstijl

  Met Facturatie Office kun je facturen maken die geheel naar eigen wens zijn opgemaakt. De krachtige document design functie bevat talloze opmaak instellingen om de inhoud en stijl van de factuur helemaal zelf in te richten.

 • Logo en achtergrond: Zowel je bedrijfslogo als achtergrond afbeelding kun je uploaden in de software en positioneren op je factuur.

 • Positionering: De verschillende elementen van je factuur kun je zelf slepen, precies naar waar je ze wilt hebben.

 • Gegevens wel of niet tonen: Je kunt zelf kiezen welke gegevens op de factuur getoond worden. Je kunt alles naar wens tonen of verbergen.
 • Voorbeeld facturen kan je meer Factuur Maken inspiratie geven

  Bekijk een voorbeeld factuur voor meer factuur maken inspiratie

  Factuur maken voorbeeld

  Wil je nog meer inspiratie voor een factuur maken? Bekijk dan deze voorbeeld factuur. Deze factuur is aangemaakt met de standaard instellingen van Facturatie Office. Maar het factuurprogramma biedt ook een groot assortiment aan factuur templates met een professionele opmaak. Probeer de software zelf en maak binnen een minuut geheel gratis je eerste factuur aan. Voor meer voorbeeld facturen kijk op onze factuur voorbeeld pagina.

  Klik op onderstaande link om direct een voorbeeld factuur te bekijken van Facturatie Office.

  Download hier een voorbeeld factuur in PDF

  De voorbeeld factuur is compleet met inleidende en afsluitende tekst, productregels, adressen, factuurnummer en meer. Een factuur maken is heel eenvoudig met Facturatie Office en zo gepiept.

  "Geweldig programma! Prettig, eenvoudig en superhandig. Zeker een aanrader."

  Rob | Consultant Online Marketing
  Beoordeling: UITSTEKEND
  factuurprogramma beoordeling
  5.0 Sterren

  Gebruiksvriendelijkheid:
  factuurprogramma gebruiksvriendelijkheid
  Functionaliteit:
  factuurprogramma gebruiksvriendelijkheid
  Prijs/Kwaliteit:
  factuurprogramma gebruiksvriendelijkheid
  Betrouwbaarheid:
  factuurprogramma gebruiksvriendelijkheid