Voorbeeld offerte

Alles wat je nodig hebt om offertes te maken. Klaar in enkele minuten!

Voorbeeld offertes voor ZZP en MKB

Een goede offerte is een visitekaartje om opdrachten binnen te halen en klanten voor je te winnen. Het is meer dan alleen een overzicht van wat het de klant gaat kosten. Een effectieve offerte wekt vertrouwen, oogt prettig, en scoort opdrachten! Dit bereik je o.a. met overzichtelijke inhoud en een mooie lay-out met de huisstijl van jouw bedrijf. Met Facturatie Office kun je eenvoudig en snel jouw offertes opstellen en versturen, direct online laten ondertekenen en de offerte met één druk op de knop omzetten in een factuur. Op deze pagina vind je diverse offerte voorbeelden van hoe je zelf een indrukwekkende offerte kunt opstellen. Spreekt een offerte voorbeeld je aan? Start vandaag met Facturatie Office en maak binnen één minuut je eigen aansprekende offertes.

Ruim 18.000 ondernemers gingen je voor

parallax background

Aanbevolen offerte gegevens

In tegenstelling tot bij een factuur maken zijn er geen wettelijke eisen waar je aan moet voldoen. Als je een offerte wilt maken voor de verkoop van diensten en/of producten, dan zijn er meerdere basis gegevens die aanbevolen zijn om op de offerte te vermelden. Dit zorgt voor een duidelijk, overzichtelijk voorstel naar de klant met een hoge kans van slagen. In de voorbeeld offerte hiernaast vind je een opsomming van aanbevolen offerte gegevens:

  1. Bedrijfsgegevens: Hier is het gebruikelijk om ook je KvK nummer en btw nummer te vermelden. Uiteraard zijn je contact gegevens zoals telefoon en email noodzakelijk.
  2. Adres van de klant: Eventueel kan hier ook een contactpersoon of afdeling toegevoegd worden om de ontvanger specifieker aan te geven.
  3. Offerte titel: Het moet moet voor de klant in één oogopslag duidelijk zijn dat het om een offerte gaat.
  4. Offertenummer: Een uniek nummer per offerte is voor jezelf en de klant handig om verschillende offertes snel te kunnen identificeren.
  5. Offertedatum en vervaldatum: De datum van offerte uitreiking en de uiterste datum wanneer de offerte geaccepteerd/getekend moet zijn.
  6. Inleidende tekst: Met een inleiding of sluiting tekst kun je een vriendelijke boodschap toevoegen aan de offerte ter verduidelijking.
  7. Producten en/of diensten: Een lijst van de producten en aantallen en/of planning van werkzaamheden die worden aangeboden.
  8. Totaalbedragen: De totaalbedragen van het aanbod inclusief btw bedragen en eventuele korting die je wilt geven.
  9. Geldigheidstermijn en leveringsvoorwaarden: De geldigheid van de offerte en/of een verwijzing naar jouw algemene voorwaarden.
  10. Geldige ondertekening: De offerte kun je direct digitaal laten ondertekenen door de klant. Deze mogelijkheid is zeker aanbevolen voor beter resultaat.

Voorbeeld van offerte met digitale handtekening

Wil je dat je offertes beter scoren? Wil je dat je sneller reactie krijgt op je aanbod? En wil je dat je opdracht voorstel geldig ondertekend is? Dan is de digitale handtekening functie onmisbaar op je offerte. Met het factuurprogramma van Facturatie Office wordt een digitale handtekening link inbegrepen en weergegeven in de PDF en de email van je offertes. Hiermee kan de klant direct veilig online je offerte ondertekenen met een geldige digitale handtekening. Dit kan eenvoudig op alle smartphones, tablets en computers. Je kunt ook de software instellen om je een melding te sturen bij het winnen of verliezen van een offerte. En het systeem houdt de status van alle offertes duidelijk bij in een helder overzicht. In het offerte voorbeeld hiernaast zie je hoe deze inbegrepen digitale handtekening eruit ziet voor de klant.

download offerte voorbeeld als PDF bestand Download voorbeeld offerte met digitale handtekening als PDF bestand
download offerte voorbeeld als PNG bestand Bekijk voorbeeld offerte met digitale handtekening als PNG bestand
Offerte voorbeeld met afbeeldingen van artikelen

Voorbeeld offerte met afbeeldingen van producten

Een offerte voorbeeld met product afbeeldingen

In het offerte voorbeeld hiernaast zie je een offerte inclusief foto's van de artikelen. Gebruik van product afbeeldingen bij een offerte maken kan aanzienlijk verhelderend werken en de offerte ook aantrekkelijker maken. Dit vergroot vervolgens ook de kans van slagen. Een klant zal eerder en offerte vertrouwen waarin de aangeboden producten visueel zichtbaar zijn en niet alleen in tekst zijn omschreven. Met de offerte software van Facturatie Office kun je afbeeldingen opslaan bij je producten en diensten, die je vervolgens op je offerte kunt weergeven. Bij het gebruik van afbeeldingen op je offerte; let er op dat de afbeeldingen professioneel zijn en dat de achtergrond kleur past bij de opmaak stijl. Gebruik van slechte afbeeldingen kan de opmaak juist rommelig en onrustig maken, wat het offerte voorbeeld juist minder professioneel doet overkomen.

download voorbeeld offerte met product afbeeldingen als PDF bestand Download voorbeeld offerte met product afbeeldingen als PDF bestand
download factuur voorbeeld als PNG bestand Bekijk voorbeeld offerte met product afbeeldingen als PNG bestand

Uitgebreid offerte voorbeeld

Hieronder zie je een voorbeeld van een uitgebreide offerte. Deze luxe offerte maakt gebruik van aanvullende offerte mogelijkheden zoals een omslag of voorblad, aanbiedingsbrief en uitgebreid gebruik van de offerte inhoud mogelijkheden. Voor grote opdrachten kan een mooie opmaak met extra informatie en meer aandacht voor presentatie net het verschil maken voor een gunning. Met Facturatie Office is deze voorbeeld offerte opmaak ook makkelijk toe te passen voor jouw onderneming. Maak indruk op je klanten en win meer opdrachten met hulp van het factuurprogramma.

Offerte voorblad gebruiken voor optimale eerste indruk

Wil je dat jouw offerte voorstel er meteen uitspringt? Met een mooi voorblad zorg je dat je je meteen onderscheidt van de concurrentie en je voorstel een blijvende positieve indruk achterlaat. Met passend gebruik van een offerte voorblad met mooie opmaak kan je de gehele inhoud van de offerte gelijk voor een deel opwaarderen. Je offerte opmaak straalt meer professionaliteit uit, maar laat de klant ook zien dat je met aandacht en trots met je werk omgaat.

Begeleidende brief bij je offerte maakt het persoonlijk

Een andere manier om je offerte meer effect te geven en de kans van slagen te vergroten is om je offerte in te leiden met een begeleidende brief. Een persoonlijke boodschap of een samenvatting van de besproken opdracht wensen zijn gebruikelijk in een begeleidende brief. Hiermee bevestig je aan de klant dat je hun wensen goed hebt begrepen en als geen ander de juiste keuze bent voor het uitvoeren van de opdracht. Een begeleidende brief bij je offerte wekt vertrouwen en maakt je voorstel meer persoonlijk.

Aanvullende offerte inhoud tips

Zoals je hier kunt zien in het uitgebreide offerte voorbeeld hierboven, is er gebruik gemaakt van langere teksten om de producten en diensten vollediger te omschrijven. Hoe beter de klant een gevoel heeft bij wat hij/zij gaat kopen; hoe groter de kans dat de klant een goed gevoel krijgt bij de aanbieding. Uitleg in meer detail, bijvoorbeeld met product specificaties en zeker gebruik van product afbeeldingen voorkomt vragen en onduidelijkheden bij de klant.

Tekst rijen gebruiken voor logische indeling en aanvullende toelichting
In het offerte voorbeeld hierboven zie je ook het gebruik van algemene toelichtende tekst om de offerte in logische delen te scheiden en deze verder toe te lichten. Dit is een handige document inhoud functie die functioneert als een vrij invulbare tekst rij op het document.

Meer voorbeelden van offertes

Hieronder vind je meer variaties van voorbeeld offertes van diverse MKB branches. De offerte software van Facturatie Office is geschikt voor het eenvoudig en snel maken van offertes voor bedrijven in elke sector. Spreekt één van deze voorbeeld offertes je aan? Ontdek zelf de voordelen en begin vandaag met professionelere offertes en verbeter je verkoop prestaties. Laat je ook inspireren door onze factuur voorbeelden. Met Facturatie Office kun je ook makkelijk en snel facturen maken.
Offerte voorbeeld van een sports bedrijf

Offerte voorbeeld sports bedrijf

Voorbeeld offerte van een hypotheek

Voorbeeld hypotheek offerte

Vakantie offerte voorbeeld van een reisbureau

Offerte voorbeeld reisbureau

Offerte voorbeeld van een klusbedrijf of timmerbedrijf

Offerte voorbeeld klusbedrijf

"Geweldig programma! Prettig, eenvoudig en superhandig. Zeker een aanrader."

Rob | Consultant Online Marketing
Beoordeling: UITSTEKEND
factuurprogramma beoordeling
5.0 Sterren

Gebruiksvriendelijkheid:
factuurprogramma gebruiksvriendelijkheid
Functionaliteit:
factuurprogramma gebruiksvriendelijkheid
Prijs/Kwaliteit:
factuurprogramma gebruiksvriendelijkheid
Betrouwbaarheid:
factuurprogramma gebruiksvriendelijkheid

parallax background