Hoe kan ik korting toepassen op mijn factuur?

Een korting is heel makkelijk toe te voegen aan je factuur. Hieronder zal ik in een paar stappen uitleggen hoe je een korting toevoegt.

Om een korting aan te geven in je factuur, moet je er eerst voor zorgen dat de optie korting is aangezet.

Als je bij het tandwiel icoontje voor kolommen weergeven, Korting aanvinkt, dan kun je een korting toevoegen bij een productregel. Onderaan de pagina, kun je ook voor de totalen een kortingsoptie toevoegen. Deze zal ook verschijnen op de eindafrekening rechts onder in de factuur, zodat de korting betrekking heeft op de hele rekening.

Als je de optie korting aanvinkt, verschijnt er in de horizontale productrij (of bij de totalen) een vakje korting. Hier kun je eerst instellen of het om een kortingspercentage of een bedrag gaat, daarna kun je het percentage of bedrag invullen.

Deze opties kun je op twee manieren aanvinken; direct in de factuur, en via de instellingen van Facturatie Office.

Zo vink je de optie korting aan via het instellingen-menu: klik op instellingen > document opmaak en dan omlaag scrollen naar kolommen. Vink de korting aan en ga terug naar je factuur.

Ook kun je standaard een specifiek kortingspercentage toevoegen op een factuur of offerte. Dit kun je instellen via Instellingen > Overige > Document voorwaarden

De korting wordt door de software vervolgens automatisch meegenomen in elke berekening. Goed geregeld!