Betalingsherinnering

Opvolgen van al jouw openstaande facturen, heel simpel!

Een voorbeeld betalingsherinnering van Facturatie Office

Openstaande facturen zijn een probleem voor veel ondernemers. Het bestaan van een onderneming draait om geld. Als een dienst of product is verkocht wordt het geld vaak achteraf ontvangen, door middel van een factuur. Bedrijven wachten vaak tot het laatste moment, voordat ze een factuur betalen. Het kan zijn dat men vergeet een factuur te betalen, daarom is een betalingsherinnering (of aanmaning) handig om te versturen. Direct juridische stappen ondernemen is waarschijnlijk iets te voorbarig.

parallax background

Voordelen van online een betalingsherinnering sturen

Je kunt eenvoudig jouw openstaande facturen online opvolgen. Facturatie Office heeft een voorbeeld betalingsherinnering die elk bedrijf kan gebruiken. Hieronder vind je een aantal voordelen onder elkaar.

 • Met Facturatie Office kun je automatische betalingsherinneringen sturen. Zodra een factuur niet betaald is, na het verstrekken van de betaaldatum, dan verstuurt onze betalingsherinnering software automatisch een reminder. Je hoeft dus zelf geen moeite te doen om een herinnering te schrijven en deze handmatig te versturen.
 • Je kunt zien of een eerder verstuurde factuur geopend is
 • Je hoeft klanten niet gelijk zelf na te bellen als het eerste betalingstermijn is verstreken
 • Besteed het debiteurenbeheer uit voor al je openstaande facturen via de software, zo houd je meer tijd over voor ondernemen

Een voorbeeld betalingsherinnering voor elke onderneming

Hieronder zie je een voorbeeld betalingsherinnering die je kunt aanmaken in Facturatie Office. Compleet met alle functies en eisen, zoals een inleidende tekst, adressen, KvK-nummer, btw-nummer en veel meer.

Als je het betalingsherinnering voorbeeld beter wilt inzien, kun je deze downloaden via onderstaande link door er op te klikken.

Download hier de voorbeeld betalingsherinnering in PDF
parallax background
 • facturatie-software-klant1
  Ik gebruik Facturatie Office nu al 5 jaar en ik vind het fantastisch hoe het ontwerp, de functionaliteit en het platform met mij zijn meegegroeid.
  Sanne Janssen
  Leef Vitaal
 • Het maakt mijn leven zoveel makkelijker, ik wou dat ik dit had toen ik mijn bedrijf begon! Het is echt een aanzienlijke tijdsbesparing en werkt heel plezierig.
  Geert Brouwer
  Digital Builders
 • facturatie-software-klant
  De software ziet er strak uit en is heel goed ontworpen. De facturering die online betalingen accepteert en ook de kosten bijhoudt is heel eenvoudig in gebruik.
  Patrick van den Berg
  Berg Consultancy

Hoe kunnen automatische herinneringen je helpen?

 • Als ZZP'er heb je vaak te weinig tijd. Je hebt het het te druk om openstaande facturen na te bellen.
 • Je hebt geen zin om klanten na te bellen. Veel ondernemers willen helemaal geen klanten nabellen en vragen waarom een betaling nog niet binnen is. Ze willen liever ondernemen, in plaats van bezig zijn met debiteurenbeheer.
 • Vaak onbreekt de kennis van debiteurenbeheer. Meestal weet de ondernemer niet precies wanneer hij achter zijn factuur kan aanbellen. Is er ook rente verschuldigd aan de klant? Zijn betaalafspraken handig om te maken? Soms wordt een ZZP'er afgetroefd, vooral door grotere bedrijven. Als je over de juiste kennis beschikt hoeft dat niet te gebeuren.
parallax background