Volg ons

Voorbeeld creditnota

Creditfacturen maken in een enkele minuten. Perfect voor ondernemers!

voorbeeld creditnota Facturatie Office

Een creditnota voorbeeld van Facturatie Office

Wat is een creditfactuur of creditnota en wat zijn de vereisten? Voor veel ondernemers is dit soms niet duidelijk, terwijl het wel belangrijk is voor het zaken doen en het op orde brengen van de cashflow. Creditnota's zorgen voor een kloppende administratie, wat weer belangrijk is om jouw bedrijf te laten groeien. Een duidelijke creditnota maken komt professioneel over en zorgt voor duidelijkheid voor beide partijen.

Credinota's zijn een verlaging of een kwijtschelding van het factuurbedrag van een eerder verstuurde factuur. Je stuurt dus een creditfactuur als de klant jou minder is verschuldigd dan wat je in eerste instantie hebt gefactureerd. Een oorzaak kan zijn dat de geleverde producten terggestuurd worden of dat de dienst goedkoper was dan initieel gefactureerd. Een debetnota is het tegenovergestelde van een creditnota, dus wanneer een bedrag hoger uitvalt dan eerder gefactureerd is. Facturatie Office heeft een creditnota voorbeeld die perfect is voor elke ondernemer.

Alle creditfactuur eisen onder elkaar

Met creditfacturen maak je je administratie en btw weer kloppend. Zonder deze nota blijft de factuur gewoon openstaan en is je boekhouding niet compleet. Hieronder vind je een opsomming waaraan je nota moet voldoen.

  • Het is aan te raden een verwijzing te geven naar de originele factuur waarop de creditnota betrekking heeft
  • Qua opzet is een creditfactuur hetzelfde als een factuur, alleen staat is de titel aangepast en zijn de bedragen negatief gemaakt
  • De factuur en de creditnota vormen samen de samengestelde wettelijke factuur
  • Je kunt een andere nummering kiezen dan je facturen, of doornummeren vanuit je gewone facturen
  • Wanneer de factuur btw bevat, moet de credinota ook btw bevatten, alleen dan een negatief bedrag

Een voorbeeld credinota voor elke bedrijf

Hieronder vind je een voorbeeld creditfactuur die je kunt maken in Facturatie Office.

voorbeeld creditnota facturatie office

Als je de voorbeeld creditnota beter wilt bekijken, klik dan op onderstaande link om deze te downloaden.

  Download hier de voorbeeld creditnota in PDF

Start vandaag met onze software

Ons gratis ZZP en MKB boekhoudpakket heeft vele functies die handig zijn voor elke ondernemer. Envoudige facturatie, urenregistratie, offerte maken, herinneringen en veel meer. Ga vandaag nog aan de slag!

voorbeeld creditnota software facturatie office

Lees hier meer over onze prijzen en pakketten
Lees hier meer over alle functies
Lees hier meer over hoe wij je kunnen helpen

Minder administratie, meer ondernemen.
Ontdek Facturatie Office!
 

Facturatie Office

facturatie office creditnota voorbeeldFacturatie Office is een softwarepakket perfect voor ondernemers. Scala aan templates voor facturen, offertes, credinota's, pakbonnen, betalingsherinneringen en veel meer. Ga vandaag nog aan de slag!

Lees meer

Handig!

voorbeeld creditnota review facturatie office

"Als webshop eigenaar komt het wel eens voor dat ik een creditnota moet uitschrijven als klanten producten willen ruilen. Met Facturatie Office heb ik al mijn administratie online georganiseerd, dus ook mijn creditfacturen. Dit werkt beter dan het bijhouden van een fysieke boekhouding in mappen. Handige software!"

Erik Brandsma - iBusiness