Voorbeeld creditnota

Creditfacturen maken in enkele minuten.

Een creditnota voorbeeld van Facturatie Office

Wat is een creditfactuur of creditnota en wat zijn de vereisten? Voor veel ondernemers is dit soms niet duidelijk, terwijl het wel belangrijk is voor het zaken doen en het op orde brengen van de cashflow. Creditnota's zorgen voor een kloppende administratie, wat weer belangrijk is om jouw bedrijf te laten groeien. Een duidelijke creditnota maken komt professioneel over en zorgt voor duidelijkheid voor beide partijen.

Creditnota's zijn een verlaging of een kwijtschelding van het factuurbedrag van een eerder verstuurde factuur. Je stuurt dus een creditfactuur als de klant jou minder is verschuldigd dan wat je in eerste instantie hebt gefactureerd. Een oorzaak kan zijn dat de geleverde producten teruggestuurd worden of dat de dienst goedkoper was dan initieel gefactureerd. Een debetnota is het tegenovergestelde van een creditnota, dus wanneer een bedrag hoger uitvalt dan eerder gefactureerd is. Facturatie Office heeft een creditnota voorbeeld dat perfect is voor elke ondernemer.

parallax background

Alle creditfactuur eisen onder elkaar

Met creditfacturen maak je je administratie en btw weer kloppend. Zonder deze nota blijft de factuur gewoon openstaan en is je boekhouding niet compleet. Hieronder vind je een opsomming waaraan je nota moet voldoen.

 • Het is aan te raden een verwijzing te geven naar de originele factuur waarop de creditnota betrekking heeft
 • Qua opzet is een creditfactuur hetzelfde als een factuur, alleen is de titel aangepast en zijn de bedragen negatief gemaakt
 • De factuur en de creditnota vormen samen de samengestelde wettelijke factuur
 • Je kunt een andere nummering kiezen dan je facturen, of doornummeren vanuit je gewone facturen
 • Wanneer de factuur btw bevat, moet de creditnota ook btw bevatten, alleen dan een negatief bedrag

Een voorbeeld creditnota voor elk bedrijf

Hieronder vind je een voorbeeld creditfactuur die je kunt maken in Facturatie Office.

Als je de voorbeeld creditnota beter wilt bekijken, klik dan op onderstaande link om deze te downloaden.

Download hier de voorbeeld creditnota in PDF
parallax background
 • facturatie-software-klant1
  Ik gebruik Facturatie Office nu al 5 jaar en ik vind het fantastisch hoe het ontwerp, de functionaliteit en het platform met mij zijn meegegroeid.
  Sanne Janssen
  Leef Vitaal
 • Het maakt mijn leven zoveel makkelijker, ik wou dat ik dit had toen ik mijn bedrijf begon! Het is echt een aanzienlijke tijdsbesparing en werkt heel plezierig.
  Geert Brouwer
  Digital Builders
 • facturatie-software-klant
  De software ziet er strak uit en is heel goed ontworpen. De facturering die online betalingen accepteert en ook de kosten bijhoudt is heel eenvoudig in gebruik.
  Patrick van den Berg
  Berg Consultancy

Start vandaag met onze software

Ons gratis ZZP en MKB boekhoudpakket heeft vele functies die handig zijn voor elke ondernemer. Eenvoudige facturatie, urenregistratie, offerte maken, herinneringen en veel meer. Ga vandaag nog aan de slag!
parallax background