This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.

Tips voor ondenemers: BTW-aangifte

Tips voor ondenemers: BTW-aangifte

Wie enigszins eigen baas wil zijn, moet zich een beetje hebben verdiept in the BTW, de belasting op toegevoegde waarde. Elke ondernemer heeft er namelijk mee te maken. Uiteindelijk betaalt de consument de belasting die wordt geheven door de overheid op het verkopen van diensten of producten. Als onderneming draag je alleen de omzetbelasting af die je in rekening hebt kunnen brengen bij je klanten. Wanneer je de BTW-aangifte doet mag je dat bedrag weer verminderen met wat je hebt afgedragen aan anderen, de voorbelasting. In dit artikel zetten we een aantal handige tips op een rijtje wat betreft de BWT-aangifte.

Doe je BTW-aangifte op tijd, dus ook je betaling

Ook al je geen omzet hebt gedraaid in het afgelopen kwartaal, je moet alsnog BTW-aangifte doen. Elke ondernemer is namelijk BTW plichtig. Mocht je dit vergeten, dan krijg je een flinke boete. Je zult namelijk evengoed een totaalbedrag van 0 euro moeten aangeven.

BTW-aangifte en zaken doen in EU-landen

Wanneer je diensten of goederen hebt geleverd aan een onderneming in een ander EU-land, dan hoef je geen BTW in rekening te brengen. Met import moet je wel gewoon het geldende BTW-tarief betalen in Nederland. Als je in een ander EU-land BTW hebt betaald, dan kun je dat gewoon terugkrijgen via de Nederlandse belastingdienst.

Gebruik de BTW-aangifte rapportage van Facturatie Office

Als ondernemer wil je meer tijd spenderen aan ondernemen, en minder tijd aan administratie. Je kunt gemakkelijk BTW-aangifte doen in de software van Facturatie Office. Als je al je facturen, offertes en creditnota's in het programma goed bijhoudt, dan krijg je automatisch aan het eind van elk kwartaal een handig overzicht welke je kunt gebruiken bij je BTW-aangifte. Je kunt zelfs het totale overzicht van voorbelasting zien wanneer je alle inkomende facturen ook invoert. BTW-aangifte doen wordt op deze manier heel simpel!

Simpel en snel BTW-aangifte doen?

Ontdek alle functies van Facturatie Office of meld je direct aan voor een gratis account, en start vandaag nog!

parallax background

Facturatie Office Blog

Nieuws en tips van de alles-in-een facturatie en boekhouding software