This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.

Wat is een pakbon nou eigenlijk?

wat is een pakbon

Op de pakbon staat de inhoud van de geleverde bestelling.

Een pakbon, wat is het nou eigenlijk?

Een pakbon wordt in de volksmond ook wel een leveringsbon genoemd. Maar wat is een pakbon en hoe maak ik die? Als je als ondernemer of MKB’er een bedrijf runt en in goederen of producten handelt, ontkom je er niet aan om een pakbon te moeten meesturen met de te leveren goederen. Op het document staat precies welke goederen geleverd zijn. Het is een aanvulling op de factuur die hoort bij de bestelling.

Begin direct om gratis je eigen pakbonnen aan te maken met Facturatie Office.

Hoe maak ik een pakbon?

Dat is heel eenvoudig. Je kunt de factuur gebruiken die je hebt gemaakt en alleen het aantal bestelde stuks vermelden. Dus een kopie van de factuur, minus de bedragen (een simpele versie van de factuur). Zo kun je de informatie van de leverancier gelijk hergebruiken.

Met gebruik van facturatie software zoals Facturatie Office kan je direct vanuit een bestaande orderbevestiging of factuur met één klik een pakbon klaarmaken. Met onze software kun je gratis pakbonnen maken en bespaar je veel tijd door het automatiseren van vele administratie handelingen. Zo organiseer je ook je complete boekhouding binnen één krachtig programma. Ideaal voor ondernemers!

In onderstaande video wordt in meer detail uitgelegd hoe je snel en makkelijk een pakbon kan maken.

De definitie van een pakbon

De definitie is heel eenvoudig. Het is een omschrijving van de inhoud van een collo of pakket. Het zegt in feite wat er in het pakket zit. Denk aan het type product, de hoeveelheid en informatie over de leverancier. Het is dus een omschrijving van de goederen die worden geleverd en verzonden.

Vergeet niet dat je de pakbon ook moet bewaren in je administratie, omdat het onderdeel is van de factuur. De factuur en de pakbon samen maken het totale document compleet. Vergeet ook niet dat de klant op een pakbon zit te wachten, men gebruikt hem namelijk vaak om de levering van producten na te tellen ter controle. Tijdens de pakboncontrole vergelijkt men de orderbevestiging met de pakbon. Wil je professioneel overkomen richting je klant? Maak dan een pakbon!

Ons voorbeeld document

Met de boekhoudprogramma van Facturatie Office kun je gratis en eenvoudig een pakbon maken. De pakbon voldoet aan alle voorwaarden waaraan het document moet voldoen volgens de Belastingdienst.

Download hier een voorbeeld pakbon in PDF

Wil je ons boekhoudprogramma uitproberen? Dat kan! Start vandaag nog en maak direct je eerste pakbon.

Een pakbon maken doe je makkelijk en snel met Facturatie Office

Voorbeeld pakbon document

parallax background

Facturatie Office Blog

Nieuws en tips van de alles-in-een facturatie en boekhouding software